З 1 лютого 2022 року в м. Чорноморськ розпочало свою роботу відділення виїзної консультативно-методичної допомоги та супроводу скринінгових програм протипухлинного центру

459

За 5 днів роботи за консультацією до лікарів мамолога та онкогінеколога Одеського регіонального клінічного протипухлинного центру та для проходження онкологічних Check-Up-iв  звернулось майже 200 пацієнтів. Проведено  онкоцитологічних досліджень (142), мамографій (47) та здано понад 600 аналізів на онкомаркери. Всі обстеження входять до переліку онкологічного Check-Up-у, який включає найбільш інформативні та ефективні методи ранньої діагностики онкологічних хвороб та надаються всім жителям регіону безкоштовно. За результатами обстежень близько 3% пацієнток отримали направлення на подальше обстеження та лікування в спеціалізованому медичному закладі.    

Нагадуємо, проєкт онкологічного скринінгу населення реалізується за ініціативи Голови Одеської обласної ради Григорія Віталійовича Діденко та депутатів місцевих рад від партії «Слуга народу», силами Одеського регіонального клінічного протипухлинного центру та місцевих лікарень. Записатись на прийом до лікарів можна за телефоном 063 610-00-03.