Послуги з організації лікувального харчування хворих (4-разове харчування одного хворого) за кодом НК України ЄЗС ДК 021-2015: 55520000-1 – Кейтерингові послуги

218

Послуги з організації лікувального харчування хворих (4-разове харчування одного хворого) за кодом НК України ЄЗС ДК 021-2015: 55520000-1 – Кейтерингові послуги

 

Закупівля зареєстрована за ідентифікатором: UA-2023-12-13-019485-a

Обґрунтування технічних і якісних характеристик предмету закупівлі.

Технічні та якісні характеристики предмета закупівлі визначені відповідно до потреб КНП «Одеський регіональний клінічний протипухлинний центр» Одеської обласної ради» для забезпечення належного функціонування КНП "ОРКПЦ" ООР" згідно норм і стандартів, існує потреба в закупівлі послуг з харчування госпіталізованих пацієнтів на 2024 рік. Послуги з харчування, повинні відповідати вимогам Наказу Міністерства охорони здоров’я України від 29.10.2013  № 931 «Про удосконалення організації лікувального харчування та роботи дієтологічної системи в Україні» та вимогам Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» від 23.12.1997 №771/97-ВР.

Якість продуктів харчування та сировини для виготовлення лікувального харчування повинна  відповідати вимогам  ЗУ «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів». Страви виготовлюються суворо у відповідності з вимогами наступних нормативних документів:

- Наказу Міністерства охорони здоров’я України від 29.10.2013  № 931 «Про удосконалення організації лікувального харчування та роботи дієтологічної системи в Україні»;

- технологічними та калькуляційними  картами розробленими за книгою-довідником «Організація лікувального харчування в закладах охорони здоров’я України», під ред.. О.В.Щвеця, розробленою на виконання Наказу Міністерства охорони здоров’я України від 29.10.2013  № 931 «Про удосконалення організації лікувального харчування та роботи дієтологічної системи в Україні», та технічних умов продукції  власного виробництва, внесених до бази даних ТУ (надати першу сторінку та сторінки з посиланням на нормативні документи у відповідності до яких розроблені умови.

- Закону України  «Основи законодавства України про охорону здоров’я».

Харчовий  раціон  повинен відповідати наступним вимогам:  енергетична цінність;  хімічний склад; добра засвоюваність; якісні органолептичні властивості (зовнішній вигляд, консистенція, смак, запах, колір, температура); різноманітність; спроможність їжі надавати відчуття насищення; санітарна-епідемічна безпека та бездоганність.

Температурний режим відпускаємих страв:

- соуси, супи, напої   - не нижче 75 град. С

- другі страви та гарніри – не нижче 65 град. С

- холодні супи, напої – не вище 14 град. С

Меню затверджується  дієт. лікарем комунальної установи.

В зв’язку з тим, що забороняється використання готової їжі більш ніж після 2 годин з часу виготовлення, готова їжа має бути поставлена до буфетної не пізніше ніж за пів години з часу виготовлення.Технічні характеристики предмета закупівлі наведені у додатку 1 до оголошення про проведення відкритих торгів, де конкретизується перелік необхідних вимог щодо характеристик, якості та кількості предмета закупівлі.

 

  • Обґрунтування очікуваної вартості, розміру бюджетного призначення.

Розмір очікуваної вартості предмета закупівлі визначено відповідно до пункту 1 частини 1 розділу ІІІ Примірної методики визначення очікуваної вартості предмета закупівлі, затвердженої наказом Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України «Про затвердження примірної методики визначення очікуваної вартості предмета закупівлі» від 18.02.2020 № 275 (зі змінами) з урахуванням порівняння цін на аналогічні закупівлі.

Очікувана вартість закупівлі 17 778 450 грн. Закупівля не фінансується за рахунок бюджетних призначень.