Пам’ятка для пацієнта перед операцією

4701

Пам’ятка для пацієнта перед операцією

Якщо Вам призначене оперативне лікування у плановому порядку, лякатися цього не варто. Більшість операцій проводиться по загально-принятих методиках, що дозволяють звести кількість ускладнень до мінімуму. Унікальні анестезіологічні методики дозволяють проводити загальне знеболювання без використання великих доз наркотичних препаратів. Таким чином, забезпечується максимальна безпека. Для досягнення результатів оперативного лікування важливих позитивний настрій і довіра лікарю.

Підготовка до оперативного втручання включає:

 – Легка їжа в день перед операцією з останнім прийманням їжі до 19.00.

– Виключить продукти, що сприяють газоутворенню й запорам. За 3-4 дня до операції слід виключити: рослинну їжу (фрукти, овочі, соки,бобові), газовані напої, м’ясні й молочні продукти у великій кількості, хлібобулочні вироби.

– Очисна клізма (при необхідності) увечері й ранком перед операцією.

 – У день проведення операції вживати їжу, напої заборонено. Якщо необхідно прийняти медикаментозні препарати, слід порадитися з лікарем.

– Повідомте лікаря про будь які зміни у стані здоров’я (лихоманка, нежить, гнійничкові висипання на шкірі та ін.), що мали місце напередодні операції.

– Звільнитися від косметики. Лак з нігтів необхідно зняти, оскільки він може перешкодити здійсненню контролю над функцією дихання під час операції, який часто здійснюється за допомогою датчиків, що надіваються на пальці рук.

– Душ ( напередодні або ранком перед операцією).

– Усі прикраси, годинник, а також знімні зубні протези необхідно завчасно зняти.

– При госпіталізації треба мати халат (спортивний костюм), тапочки, туалетні приналежності.

– Планова операція  не проводиться у дні місячних.

– Після деяких операцій необхідно протягом певного часу носити підтримуючий бандаж (пов’язку), еластичні колготки, пояс, бюстгальтер та ін. Доцільно примірити їх заздалегідь.

Загоєння післяопераційної рани відбувається у всіх по-різному. Багато в чому, це залежить від фізіології організму й від догляду за раною. Максимальне дотримання гігієни, рекомендації лікаря веде до швидкого загоєння рани та повному одужанню.