Сучасні методи лікування раку без хіміотерапії не обходяться

740

Сучасні методи лікування раку без хіміотерапії не обходяться

Сучасне лікування раку неможливо без протипухлинної лікарської терапії яка є самостійним розділом онкології, об’єднуючим хіміотерапію, гормонотерапію, антиангіогенних, таргетной, імуно-та підтримуючу терапію, і додає впевненості в майбутньому всім, хто зіткнувся зі страшним діагнозом і бореться за життя.
Сучасні методи лікування раку без хіміотерапії не обходяться. Сьогодні в диспансері всі пацієнти повністю забезпечені хіміопрепатамі, що дозволяє досягти наступних цілей лікарського лікування злоякісних пухлин: лікування пацієнта, контроль захворювання і збільшення тривалості життя, усунення симптомів хвороби і поліпшення якості життя.
Удосконалення методів лікування раку і застосування сучасних препаратів дозволяє не тільки поліпшити результати лікування, але і знизити смертність від цього захворювання. Сьогодні стало можливим таке лікування і в онкодиспансері, так як планується придбання препаратів, для лікування онкохворих, згідно з європейськими протоколами
Впровадження в практику лікування раку передміхурової залози таких препаратів як:
– абіратерон ацетат є інгібітором CYP17, блокуючим біосинтез андрогенів
– кабазитаксел (напівсинтетичний таксани третього покоління)
Розширили можливості лікування, збільшили тривалість життя і покращують її якість.
Рак легені є найбільш поширеним злоякісним новоутворенням. У зв’язку з тим, що понад 70% хворих на момент постановки діагнозу мають місцево розповсюджений або генералізований процес. Наявність препарату пеметрексед в диспансері повністю забезпечує всіх пацієнтів, яким проводиться лікарське лікування.
Гефітиніб (Іресса) для лікування місцево-поширеного або метастатичного недрібноклітинний рак легені, рефрактерного до режимів хіміотерапії, що містить похідні платини незабаром буде застосовуватися у наших пацієнтів.
Незабаром стане можливим застосування еверолімусу – селективний інгібітор mTOR (мішені рапаміцину у ссавців) для лікування в поєднанні з екземестаном прогресуючого гормон-рецептор-позитивного, HER2-негативного раку молочної залози у жінок в постменопаузальному періоді, у яких відсутні Швидкопрогресуючий захворювання внутрішніх органів, якщо попередня терапія нестероїдними інгібіторами ароматази привела до рецидиву або прогресування, лікування пацієнтів з почечноклеточной карциномою на пізній стадії, у яких захворювання прогресує на тлі або після VEGF-терапії (спрямованої на фактор росту ендотелію судин), лікування неоперабельних або метастатичних, добре або помірно диференційованих нейроендокринних пухлин підшлункової залози у дорослих пацієнтів з прогресуючим захворюванням, лікування пацієнтів з субепендімальние гигантоклеточной астроцитоми (СЕГА), пов’язаної з туберозного-склерозним комплексом (ТСК), що вимагає терапевтичного втручання, за позов лючением хірургічного, лікування пацієнтів з нейроендокринними пухлинами шлунково-кишкового тракту або легенів.
Можливість поліпшення результатів комбінованої хіміотерапії шляхом використання бевацизумабу (авастин) при лікуванні колоректального раку, раку шийки матки, яєчників, раку молочної залози, раку легенів вже стане реально для проведення сучасного лікування в стінах диспансеру.
Поразка кісток різко погіршує якість життя онкологічних хворих, їх наявність супроводжується болем, обмеженням рухливості і значно знижує їх виживання.
Застосування остеомодіфіцірующіх препаратів для лікування хворих з кістковими метастазами є частиною мультидисциплінарного підходу поряд зі специфічним протипухлинною лікуванням (хіміо- та / або гормональної терапією, променевою терапією, хірургічними втручаннями) і знеболенням. Ібандронова кислота – це азотвмісний БІСФОСФОНАТІВ є основою успішного лікування хворих з метастатичним ураженням, ефективний засіб підтримуючої терапії і має призначатися на додаток до основного лікування.