В Чорноморську лікарі Одеського протипухлинного центру провели перший прийом виїзної консультативно-діагностичної служби

297

1 лютого на базі поліклініки КНП «Чорноморська лiкарня» перший прийом пацієнтів провели провідні лікарі Одеського регіонального клінічного протипухлинного центру. У поліклінічному відділенні Жіночої консультації пацієнток оглянули онкогінеколог та мамолог. Крім того, на території лікувального закладу запрацював пересувний мамограф.

В рамках проекту скринінгу (обстеження) населення регіону, окрім консультації лікарів, жінки змогли здати аналізи на окномаркери та пройти мамографію. Ці обстеження входять до переліку онкологічного Check-Up-у, який включає найбільш інформативні та ефективні методи ранньої діагностики онкологічних хвороб, та надаються всім жителям регіону безкоштовно. Після обробки результатів обстеження та результатів аналізів, пацієнтки отримають заключення та, за необхідності, маршруту подальшого лікування.

Загалом на консультацію до одеських онкологів цього дня записалось близько сотні жінок.

Нагадаємо, проєкт онкологічного скринінгу населення реалізується за ініціативи Голови Одеської обласної ради Григорія Віталійовича Діденко та депутатів місцевих рад від партії «Слуга народу», силами Одеського регіонального клінічного протипухлинного центру та місцевих лікарень. Записатись на прийом до лікарів в Чорноморську, Ізмаїлі та Одесі можна за телефоном 063 610-00-03.