Послуги з органiзацiї лікувального харчування хворих

260

Послуги з органiзацiї лікувального харчування хворих  (4-разове харчування одного хворого) за кодом НК України ЄЗС ДК 021-2015: 55520000-1 «Кейтерингові послуги»  Закупівля зареєстрована за ідентифікатором: UA-2023-02-27-0003790-a.

 

Обґрунтування технічних і якісних характеристик предмету закупівлі.

Послуги з харчування, повинні відповідати вимогам Наказу Міністерства охорони здоров’я України від 29.10.2013  № 931 «Про удосконалення організації лікувального харчування та роботи дієтологічної системи в Україні» та вимогам Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» від 23.12.1997 №771/97-ВР.

Якість продуктів харчування та сировини для виготовлення лікувального харчування повинна  відповідати вимогам  ЗУ «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів». Страви виготовлюються суворо у відповідності з вимогами наступних нормативних документів:

- Наказу Міністерства охорони здоров’я України від 29.10.2013  № 931 «Про удосконалення організації лікувального харчування та роботи дієтологічної системи в Україні»;

- технологічними та калькуляційними  картами розробленими за книгою-довідником «Організація лікувального харчування в закладах охорони здоров’я України», під ред.. О.В.Щвеця, розробленою на виконання Наказу Міністерства охорони здоров’я України від 29.10.2013  № 931 «Про удосконалення організації лікувального харчування та роботи дієтологічної системи в Україні»., та технічних умов продукції  власного виробництва, внесених до бази даних ТУ (надати першу сторінку та сторінки з посиланням на нормативні документи у відповідності до яких розроблені умови.

- Закону України  «Основи законодавства України про охорону здоров’я».

Харчовий  раціон  повинен відповідати наступним вимогам:  енергетична цінність;  хімічний склад; добра засвоюваність; якісні органолептичні властивості (зовнішній вигляд, консистенція, смак, запах, колір, температура); різноманітність; спроможність їжі надавати відчуття насищення; санітарна-епідемічна безпека та бездоганність.

Температурний режим відпускаємих страв:

- соуси, супи, напої   - не нижче 75 град. С

- другі страви та гарніри – не нижче 65 град. С

- холодні супи, напої – не вище 14 град. С

Меню затверджується  дієт. лікарем комунальної установи.

В зв’язку з тим, що забороняється використання готової їжі більш ніж після 2 годин з часу виготовлення, готова їжа має бути поставлена до буфетної не пізніше ніж за пів години з часу виготовлення.

Забороняється повторний розігрів.

Готова іжа супроводжується листом маркування, в якому зазначається найменування страви, кількість, час виготовлення, термін реалізації, ПІБ, посада та підпис особи яка пакувала.

Назва

Од. виміру

Кількість

Опис

Місце надання послуг

1

код ДК 021:2015: 55520000-1 «Кейтерингові послуги»  (Послуги з органiзацiї лікувального харчування хворих  (4-разове харчування одного хворого))

послуга

70 200

снiданок-8:30-9:00

обiд - 13:30-14:00

полуденок - 15 :00-16:00

вечеря - 17:30-18:00

65055, м. Одеса, вул. Нежданової, 32

 

Технічні характеристики предмета закупівлі наведені у додатку 1 до тендерної документації, де конкретизується перелік необхідних вимог до зазначених послуг та вимоги щодо характеристик та якості послуг.

  1. Обґрунтування очікуваної вартості, розміру бюджетного призначення.

Розмір очікуваної вартості предмета закупівлі визначено відповідно до пункту 1 частини 1 розділу ІІІ Примірної методики визначення очікуваної вартості предмета закупівлі, затвердженої наказом Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України «Про затвердження примірної методики визначення очікуваної вартості предмета закупівлі» від 18.02.2020 № 275 (зі змінами) з урахуванням порівняння цін на аналогічні закупівлі та шляхом запиту цінових пропозицій.

Очікувана вартість закупівлі 7028424,00 грн.