Послуги з органiзацiї лікувального харчування хворих
Послуги з органiзацiї лікувального харчування хворих (4-разове харчування одного хворого) за кодом НК України ЄЗС ДК 021-2015: 55520000-1 «Кейтерингові послуги» Закупівля зареєстрована за ідентифікатором: UA-2023-02-27-0003790-a.
Обґрунтування технічних і якісних характеристик предмету закупівлі.
Послуги з харчування, повинні відповідати вимогам Наказу Міністерства охорони здоров’я України від 29.10.2013 № 931 «Про удосконалення організації лікувального харчування та роботи дієтологічної системи в Україні» та вимогам Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» від 23.12.1997 №771/97-ВР.
Якість продуктів харчування та сировини для виготовлення лікувального харчування повинна відповідати вимогам ЗУ «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів». Страви виготовлюються суворо у відповідності з вимогами наступних нормативних документів:
- Наказу Міністерства охорони здоров’я України від 29.10.2013 № 931 «Про удосконалення організації лікувального харчування та роботи дієтологічної системи в Україні»;
- технологічними та калькуляційними картами розробленими за книгою-довідником «Організація лікувального харчування в закладах охорони здоров’я України», під ред.. О.В.Щвеця, розробленою на виконання Наказу Міністерства охорони здоров’я України від 29.10.2013 № 931 «Про удосконалення організації лікувального харчування та роботи дієтологічної системи в Україні»., та технічних умов продукції власного виробництва, внесених до бази даних ТУ (надати першу сторінку та сторінки з посиланням на нормативні документи у відповідності до яких розроблені умови.
- Закону України «Основи законодавства України про охорону здоров’я».
Харчовий раціон повинен відповідати наступним вимогам: енергетична цінність; хімічний склад; добра засвоюваність; якісні органолептичні властивості (зовнішній вигляд, консистенція, смак, запах, колір, температура); різноманітність; спроможність їжі надавати відчуття насищення; санітарна-епідемічна безпека та бездоганність.
Температурний режим відпускаємих страв:
- соуси, супи, напої - не нижче 75 град. С
- другі страви та гарніри – не нижче 65 град. С
- холодні супи, напої – не вище 14 град. С
Меню затверджується дієт. лікарем комунальної установи.
В зв’язку з тим, що забороняється використання готової їжі більш ніж після 2 годин з часу виготовлення, готова їжа має бути поставлена до буфетної не пізніше ніж за пів години з часу виготовлення.
Забороняється повторний розігрів.
Готова іжа супроводжується листом маркування, в якому зазначається найменування страви, кількість, час виготовлення, термін реалізації, ПІБ, посада та підпис особи яка пакувала.
№ |
Назва |
Од. виміру |
Кількість |
Опис |
Місце надання послуг |
1 |
код ДК 021:2015: 55520000-1 «Кейтерингові послуги» (Послуги з органiзацiї лікувального харчування хворих (4-разове харчування одного хворого)) |
послуга |
70 200 |
снiданок-8:30-9:00 обiд - 13:30-14:00 полуденок - 15 :00-16:00 вечеря - 17:30-18:00 |
65055, м. Одеса, вул. Нежданової, 32
|
Технічні характеристики предмета закупівлі наведені у додатку 1 до тендерної документації, де конкретизується перелік необхідних вимог до зазначених послуг та вимоги щодо характеристик та якості послуг.
- Обґрунтування очікуваної вартості, розміру бюджетного призначення.
Розмір очікуваної вартості предмета закупівлі визначено відповідно до пункту 1 частини 1 розділу ІІІ Примірної методики визначення очікуваної вартості предмета закупівлі, затвердженої наказом Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України «Про затвердження примірної методики визначення очікуваної вартості предмета закупівлі» від 18.02.2020 № 275 (зі змінами) з урахуванням порівняння цін на аналогічні закупівлі та шляхом запиту цінових пропозицій.
Очікувана вартість закупівлі 7028424,00 грн.